onsdag 28 november 2012

Livet på landet

Livet på landet bland jägare, älgar, hundar, svamplockare, skogsägare, skogshuggare och andra "vilddjur"


Mestadels njuter jag verkligen av att bo på landet mitt i skogen, men ibland så....
Igår kväll när jag skulle mysa med min Basset Hound, Hermann, i soffan upptäckte jag plötsligt något stort "typ en elefant" som vandrade längs ryggen på henne och upp på min hand!!! Till min förfäran var det en "älgfluga" varför de kallas älgflugor har jag svårt att förstå för det är ju inget annat än blodsugande mega-loppor. Fy f.. vad äckligt!!!

Ochhhh, det fanns fler 19 st hittade jag på hennes kropp (ja hon heter Hermann fast hon är en tik!). Jag höll på att plocka och undersöka henne i två timmar. Dödade alltså 19 st mega-älgloppor med en kristall vas (det närmaste vapnet!) på soffbordet som efteråt mest likande Stockholms Blodbad. Fy vad mycket blod de hade sugit ur min stackars Hermann, som nu låg och tittade förvånad och konfunderad på mig och säkert undrade varför hon i två timmar hade blivit behandlat som nått katten hade dragit in och varför jag hade genomgått en förvandling från en kelen avslappnad matte till ett hysteriskt, frenetiskt, skrikigt, undersökande monster.


Varifrån kom då alla dessa mega-loppor. Jo, från älgkalven i lagården eller från rådjuret som hänger på samma ställe. Nu när djuren har varit döda ett par dagar är lopporna desperata efter nya levande offer för deras blodsugande kroppar och där råkade min Basset komma förbi! Eller rättare hon vakar all vilt som jägarna i familjen kommer hem med. Hon tror att det är hennes troféer. Hon är så vaksam att hon håller borta såväl våra 3 jämt-hundar som jakt-labradoren (tydligen totalt omedveten om hennes egen storlek och styrka men med ett självförtroende som gör att de andra hundar accepterar denna ovanliga hierarki).


Nåväl Hermann är numera fri från älgflugor, soffbordet har skrubbats med såpa och alla blodstänk är borta och jag älskar livet på landet igen. (och så även Hermann!)Ha en bra dag! 
Trine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar