onsdag 13 juni 2012

Inköpsresa

Då är vi hemma igen efter en inköpsresa söderöver. Resan denna gång var lite väl spännande börjar verkligen bli trött på bilproblem. På den senaste resan norröver kom vi bara precis hem då rök både 2 däck och ett hjullager på bilen. Denna gång kom vi till Burg då vi upptäckte att det fanns oljefläckar längs med sidan av bilen och under den. Då var det bara till att ringa SOS-international igen!!! Vi har ju provat detta innan!! Men denna gången gick det inte alls så smidigt - blev skickade från ena handläggaren till den andra efter ca. 1/2 timme tog vi saken i egna händer och frågade efter en verkstad i närmaste affär.Vilken tur vi hade efter ett par förfrågningar visar det sig att 500-600 meter bort finns det en IVECO verkstad. Yes, hoppas bara bilen håller dit, det gjorde den! Det visade sig att det var en plugg till växellådan som hade släppt (hur det nu kunde hända???) vilket innebar att oljan i växellådan rann ut, som tur var upptäckte vi det i tid annars hade hela växellådan skurits. Efter ca 1/2 timme var vi på väg igen - men med en inte hel bra känsla i magen - var rädd att växellådan trots allt hade tagit stryk, så under resten av resan kollades bilen extra noga med jämna mellanrum.


Vi hade stämt träff med en ny handlare som som tur var var förstående och öppnade sin affär då vi ankom på kvällen flera timmar senare än planerad. Efter lite handel var det dags att hitta första övernattningen.


Det blev en trevlig vistelse. Vi var enda gäster på detta gamla slott och även om ägarna var ganska excentriska var det en rolig upplevelse och nog den mest mysiga frukost jag någonsin ätit. Den intogs i deras musikrum med höga franska fönster som gav en vy ut över den botaniska trädgården på baksidan av slottet.
Långbordet var dukat med färgglatt portugisiskt porslin. Frukosten bestod av färska ägg från hönsen i trädgården, egen-odlade jordgubbar, hasselnötscreme (en lokal tillverkad delikatess) olika typer av lokalt odlade ostar och marmelad, nybakade croissanter, färskpressad juice och massor av kaffe. 

Vy från vårt rum.

Vy från vårt rum.

Sedan var det dag att bruka allvar att börja fylla bilen... vidare, vidare, vidare....


Första stopp...
Ankommit till hotellet och dags att packa om bilen för att göra plats för nästa dags handel.
Dagens kilometerantal: 668

MYCKET viktig att allt packas så kompakt som möjligt utan att sakerna tar skada eller slås sönder.

På marknad. Det är långt mellan de saker vi är intresserade av. Men här har jag hittat en fransk lampa. Fast efter noga undersökning visar det sig vara en senare kopia. Så trist med dessa kopior. Man får verkligen vara försiktig och väldigt kritisk när man granskar föremålen.

Efter 4 dagar, ca. 4500 km, mycket lite sömn och alldeles för dålig mat och var bilen fullastad och det var dags att vända hemåt lyckliga över att bilen faktiskt blev nästan full. Såklart inte av de sakar som vi egentligen ville ha, men då får man ju köpa nått annat. Så är det ju i denna branschen och det är ju även det som är charmen att man inte bara kan ta telefonen och beställa 10 av den sorten och 5 av den sorten.

Kö på autobahn på grund av vägarbete är ett vanligt fenomen, speciellt kring Hamburg. Men då livar en skylt som denna upp för en kort sekund!
Hermann övervakar uppackningen på sitt helt speciella sätt!!!

Väl hemma är uppackningen i full gång. Sakerna ska rengöras, renoveras och fixas till och sedan fotas och exponeras i affären. När allt det är klart är jag redo att åka igen, sjukt eller hur?!?
Bara att konstatera att jag älskar mitt jobb...
Nästa inlägg om uppackningen kommer inom kort.
Trine2 kommentarer:

 1. Jeg sidder her og smiler , sjovt er det jo ikke , altså med bilen.
  Det er da helt utroligt med jer og den bil som jo ikke er særlig gammel , den vil bare ikke sydpå , stakkels bil.
  Håber at I alligevel fandt noget godt på vejen.
  Ja , hvorfor er det lige vi bliver ved ?????

  Mange knus fra Bjørn.

  SvaraRadera
 2. Ja, er det ikke otroligt at den altid ska give os mavepine og store huller i tegnebogen. Jo tak, det blev en god tur alligevel. Og hvorfor vi bliver ved? Det ved du jo lige så godt som mig Björn, vi kan slet ikke lade väre vel??? :-)
  Masser af knus Trine

  SvaraRadera