onsdag 23 februari 2011

Belgien/Frankrike februari 2011

 En kall februaridag stod vi inte ut längre, var helt enkelt tvungna att komma iväg!
Sommardäcken rök på bilen, för som bekant får man ju inte köra med dubbdäck i Danmark och Tyskland.
E4 var inget problem även om det kom några snöflingor. Optimismen på topp.
Kom till Öresundsbron - den nya brobiss fungerade perfekt och allt gick enligt planen till dess....


Vi kom till södra Själland, VAD är detta??? Snön vräkte ner - 10 cm kom det på ingen tid alls...
Lastbiler och personbilar i diket.... vi körde mycket försiktigt och kom fram helskinnade till färjan..
Autobahn var som förväntad - mycket trafik, kö, och vägarbete kring Hamburg..(som vanligt!!!)
Ankomst till hotellet i Sydtyskland sent och som vanligt blev det ingen kvällsmat...Det blir det nästan aldrig på våra turer!!! Sov någorlunda på några mycket hårda madrasser.
Efter en typisk tysk reel frukost vidare mot första målet...
Tja vad ska man säga....vi köpte en del men, billigt var det inte och utbudet inte speciellt stort!!! Fast trevliga var de, så vi återvänder nog i alla fall. (Nu vet de ju vad vi söker så kanske utbudet är lite större nästa gång! - evig optimist var ordet!!!)
Nästa 2 handlare var RIKTIGA BOTTENNABB!!! Köpte inget alls...
3 och 4:e hade stängt fast de skulle ha öppet!?!
Ok, det var den dagen - vidare mot nästa hotell...
Nog det mest plastiga hotell jag någonsin övernattat på!!! Hela badrummet var gjuten i plast (inte för att det var speciellt stort - toalettstolen var i princip under duschen!!!) Näh, vi lägger inga stora pengar på boende och mat - men detta var nog ändå på gränsen....ingen höjdare när man är trött och hungrig!
Hungrig ja, återigen är det för sent och vi är för trötta för att gå ut och äta, så vi hämtar en pizza som vi inte orkar äta upp - sittande på sängen, det finns nämligen endast en stol på rummet!!!
Vid 23.00 somnar vi och väckareklockan ringar vid 03.45!!! Dags att dra sig vidare....men, vi är inlåsta på hotellparkeringen!!!! Hjälp...efter en tid får vi dock tag på personal som kan öppna åt oss och vi kommer iväg..
Dagen börjar med en markanad - mestadels "skit" men det blir lite i alla fall... det är kallt 0-gradigt och blåst men vi kämpar på - måste ju hitta några grejor!!! Efter några timmar blir jag yr - Jan tittar bestämt på mig och talar om för mig att vi faktiskt inte har ätit frukost - upps just det...har så lätt för att glömma den detaljen när vi är iväg och handlar...det blir till en kopp Café-latte och vi får upp värmen inne i caféet!!! Sen vidare, vidare...vad det är som driver oss antikhandlare??? - ingen aning, tokiga är vi i alla fall och något maniska i vårt beteende, men vi har kul på vårt eget lilla sätt!!! :-

Detta var några av det lättaste grejorna - Jan är något trött på min förkärlek för gjutjärn, betong, sandsten och marmor skulpturer!!! Efer ett antal timmar och ett antal kilometers jagande är det dags att dra sig vidare - resten av gårdagens pizza avnjutas som kombinerad  frukost och lunch i bilen på väg vidare mot nya mål!!!
Fortsättning följer..... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar